Groente curry met zoete aardappel

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 Zoete aardappel
  • Halve Bospeen
  • 1 Paprika
  • Halve courgette

Zelf toevoegen
  • Blik kikkererwten 150 gram
  • 1 ui
  • 2 el rode curry paste
  • 200 ml kokosmelk
  • Naanbrood
  • Olijfolie
  • 2 el creme fraiche


Groente curry met zoete aardappel van

Zet een pan met water op het vuur en verwarm de oven voor op 200 graden. Was de groenten en snijd de paprika, courgette en bospeen in blokjes. Snipper de ui. Kook de zoete aardappel 10 minuten, verwijder vervolgens de schil en snijd deze ook in blokjes. De zoete aardappel is waarschijnlijk nog niet helemaal zacht, maar dat is niet erg. Zet een pan op het vuur met een scheutje olie. Fruit hierin de ui en voeg vervolgens de blokjes zoete aardappel en bospeen toe. Voeg na 3 minuten ook de courgette en paprika toe. Roer dit een paar minuten goed door en voeg vervolgens 2 eetlepels curry paste toe. Doe ondertussen het naanbrood in de oven en bak deze ongeveer 5 minuten. Roer de pan met groente nog even goed door en voeg vervolgens de kokosmelk toe. Spoel ondertussen de kikkererwten even af onder de kraan en laat uitlekken. Voeg als allerlaatste de kikkererwten toe aan de curry. Serveer met naanbrood en een eetlepel creme fraiche.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap