Groentensalade

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 1 gele ui

Zelf toevoegen
  • 3 eetlepels platte peterselie
  • 1 puntpaprika
  • 75 gram orzo
  • 1 rode ui
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 3 eetlepels olijfolie


Groentensalade van

Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet het af als het klaar is. Snijd het kontje en het kroontje van de aubergine en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de puntpaprika in de lengte door en verwijder de zaadlijsten. Snijd ook hiervan het vruchtvlees in stukjes. Snipper de gele ui. Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak hierin de helt van de ui met de aubergine en puntpaprika. Als de groenten klaar zijn, meng het dan met de orzo. Was de platte peterselie, laat het goed uitlekken en hak de blaadjes fijn. Meng de andere helft van de gele ui met de witte wijnazijn, olijfolie en platte peterselie. Voeg naar wens wat peper en zout toe. Meng de dressing door de groenten met orzo. Je kunt het gerecht zowel warm, lauwwarm als koud eten. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap