Groentensalsa, gebakken aardappeltjes en vega spiesjes

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 10 cm komkommer
  • 1 courgette
  • 1 puntpaprika
  • 5 vega spiesjes
  • 4 Frieslander aardappelen
  • 300 ml standyoghurt

Zelf toevoegen
  • 1 theelepel zout
  • 4 bosuitjes
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 theelepel chilipoeder


Groentensalsa, gebakken aardappeltjes en vega spiesjes van

Snijd de komkommer in de lengte in vieren. Schraap de zaadjes eruit en gooi deze weg. Rasp de komkommer grog en doe het in een zeef. Strooi er wat zout over heen en laat het 15 minuten uitlekken. Doe het daarna in een kom. Snipper de bosuitjes en snijd de puntpaprika fijn. Snijd ook de courgette klein. Meng dit met de komkommer. Hak de peterselie fijn en meng dit met de andere groenten en de yoghurt door elkaar. Voeg het chilipoeder en eventueel wat zout en peper toe om het verder op smaak te maken. Meng alles goed door elkaar en zet het schaaltje afgedekt met folie apart. Het hoeft niet in de koelkast. Schil en was in de tussentijd de aardappelen en snijd deze in plakken. Zet een pan met water en wat zout op het vuur en kook hierin de aardappelen tot deze beetgaar zijn. Giet het water af en bak de aardappelen goud bruin in een koekenpan. Bak of grill ook de vega spiesjes 4-5 minuten op laag vuur. Verdeel de gebakken aardappelen over de borden, leg de spiesjes er bij en maak het gerecht af met de goentensalsa. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap