Groentensoep (basis)

Hoofdgerecht Of Lunchgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 prei
  • 200 gram winterpeen
  • 200 gram aardappel

Zelf toevoegen
  • 2 liter groentebouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 200 gram selderij
  • 200 gram courgette
  • ½ theelepel tijm
  • ½ theelepel salie
  • ½ theelepel oregano
  • Zout en peper naar smaak


Groentensoep (basis) van

Snij de prei in ringen. Schil de ui en snipper deze. Pers het teentje knoflook. Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de knoflook, ui en prei. Schrap de wortel, schil de aardappels en snijd deze in blokjes. Kook de wortel en aardappelblokjes kort, ongeveer 10 minuten. Snijd in de tussentijd de courgette en selderij in reepjes. Voeg bij het preimengsel de wortel, aardappel, courgette en selderij. Laat alles 3 minuten mee garen. Bestrooi het groentemengsel met de kruiden en giet de bouillon er bij. Breng het geheel aan de kook, dek de pan af met een deksel en laat de soep 25 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met zout en peper. Hou je van pittig, voeg dan een scheutje tabasco toe. Eet smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap