Groentenstoofschotel

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 bos Bospeentjes
  • 500 gram aardappel
  • 2 rode uien

Zelf toevoegen
  • 1 flesje donker / dubbel biertje
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 1 liter rundvleesbouillon


Groentenstoofschotel van

Zet een pan op het vuur en maak hierin de rundvleesbouillon. Snijd het loof van de bospeentjes, was het loof goed en hak het fijn (gebruik hiervoor alleen het uiteinde en niet de harde stengels). Rasp onder stromend water de bospeentjes schoon en snijd ze in stukjes van 1 centimeter. Pel de uien en snijd ze in niet te dunne halve ringen. Schil de aardappelen, was ze schoon en snijd ze in blokjes. Voeg de bospeentjes, rode ui, aardappelen en de kruiden toe aan de bouillon en kook het geheel 10 minuten. Voeg dan de inhoud van het flesje bier toe en laat dit nog eens 10 minuten zachtjes mee pruttelen op een laag vuurtje. Verwijder voor het serveren de takjes tijm en de blaadjes laurier. Eet smakelijk


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap