Groentetaartjes

Hoofdgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 tros trostomaten
  • 1 eetlepel basilicum
  • ¼ krop lollo biondo

Zelf toevoegen
  • 4 plakken bladerdeeg
  • 1 theelepel tijm
  • Zout en peper
  • ½ rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie


Groentetaartjes van

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg hierop 4 bladerdeeg plakken, en vouw de randen een centimeter om. Zet de bakplaat in de oven en bak de bladerdeegbakjes ongeveer 10 minuten, Snijd de paprika in de lengte door, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pel en snipper de ui, hak de basilicum fijn. Snijd de trostomaten in stukjes en pers het teentje knoflook. Zet een koekenpan op het vuur en verhit hierin de olijfolie en bak hierin vervolgens de paprika met de ui en de knoflook. Voeg de tomaten en de kruiden toe en meng alles goed door elkaar. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Haal de bladerdeegbakjes uit de oven en schep het groentemengsel er in en zet het geheel opnieuw in de oven. Bak de taartjes in 8-10 minuten af. Serveer het gerecht met wat klein gescheurde lollo biondo sla. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap