Haantje, patat en appelmoes

Hoofdgerecht voor 2 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 haantje
  • 3 appels
  • 4 grote aardappelen
  • 1 potje Ton’s mayonaise

Zelf toevoegen
  • Zout en peper
  • 1 citroen
  • 1 scheut rode wijn


Haantje, patat en appelmoes van

Haantje: Verwarm de oven voor op 220°C. Leg het haantje in een braadslede en bestrooi zowel de binnenkant als de buitenkant met peper en zout. Rasp de schil van een citroen en verdeel het rasp over de borst en de poten. Snijd de helft van de citroen in parten en leg deze in het haantje. Gebruik de andere helft van de citroen in de appelmoes. Zet de braadslede in de oven en bak het haantje 20 minuten. Draai het haantje na 20 minuten om en bak de andere zijde nog eens 25 minuten. Het vlees zal donker goudbruin kleuren. Haal het haantje uit de oven en houd het warm. Haal het bakvocht en aanbaksel uit de braadslede en doe het in een steelpannetje. Giet een scheut witte wijn bij en maak er een smaakvolle jus van. Appelmoes: Snijd de appels in stukken en breng het met wat water aan de kook. Voeg een eetlepel citroensap en 25 gram suiker toe. Laat het langzaam garen tot de appels gaar zijn. Prak of pureer de appels. Als je wilt kun je stukjes appel heel laten om er een compote van te maken. Laat de appelmoes vervolgens afkoelen. Friet: Schil en was de aardappelen. Snijd de aardappelen in lange frieten en frituur de frieten in 2x tot goudgele frietjes. Haantje, patat en appelmoes met een goede lepel van Ton’s mosterd.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd in heel Nederland!

waddeneilanden uitgezonderd

© Streekmolen BV 2018 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Privacy statement · Sitemap