Hartige bospeentaart

Hoofdgerecht voor 2 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 bos bospeentjes
  • 1/4 prei

Zelf toevoegen
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 3 bosuitjes
  • 5 eetlepels geraspte oude kaas
  • 250 gram ricotta
  • 100 gram magere kwark
  • 1 theelepel citroensap
  • 125 gram blauwe schimmelkaas
  • Vers gemalen peper en wat zout


Hartige bospeentaart van

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het loof en het kontje van de peentjes, schrap ze schoon en snijd ze in de lengte door. Zet een pan met water en wat zout op het vuur en kook hierin de peentjes beetgaar in ongeveer 5 minuten. Giet het water af en laat de peentjes in een vergiet uitlekken. Neem een ovenschaal, vet deze in en bekleed de bodem en zijkanten met bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Strooi de geraspte oude kaas op de bodem. Neem een schaal en klop hierin de eieren los met de kwark en de ricotta. Snijd ¼ deel van de prei en de bosuitjes in dunne ringetjes en meng ook dit met het sap van de citroen door het eimengsel. Brokkel de blauwe schimmelkaas door de eieren en breng het verder op smaak met zout en vers gemalen peper. Verdeel het mengsel over de ovenschaal en zet de schaal in de voorverwarmde oven. Bak de hartige taart in 40 minuten licht bruin. Laat de hartige peentjes taart 10 minuten afkoelen voordat je het serveert met bijvoorbeeld een groene salade. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap