Gevulde aardappelen (culinair)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 grote of 4 kleine aardappelen
  • ½ ui
  • 200 gram tomaten
  • Wat blaadjes sla

Zelf toevoegen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gemengde kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 plakken bacon


Gevulde aardappelen (culinair) van

Was de aardappelen grondig onder stromend water, kook ze in de schil in ongeveer 15 minuten beetgaar. Schil en snipper de halve ui. Pers het teentje knoflook. Kook wat water, snijd een kruis in de boven-, en onderkant van de tomaten. Leg ze in het water en verwijder de velletjes wanneer deze loslaten. Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit hierin de gesnipperde ui en het geperste teentje knoflook. Snijd de ontvelde tomaten in blokjes, voeg deze samen met de kruiden toe aan de ui/knoflook. Laat het geheel zachtjes doorkoken. Pureer het tomatenmengsel. Leg de aardappelen met de plakken spek in een ovenschaal, zet het onder de grill (of bak het 15 minuten in de oven, 180° graden) tot de bacon knapperig goudbruin is. Haal de schaal uit de oven, snijd de aardappelen in en maak het vruchtvlees los (laat het wel in de aardappel zitten). Leg een paar blaadjes sla op het vruchtvlees en schep daar het tomatenmengsel overheen. Gebruik je kleine(re) aardappelen, leg dan een bedje sla op een bord, schep hierop het tomatenmengsel met in plakjes gesneden aardappel. Maak het geheel in beide gevallen af met een plakje knapperig bacon. Smakelijk eten!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap