Hoofdgercht voor 2 personen, 50 min
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien en vet een taart vorm in met de olijfolie. Bekleed de vorm met de plakken bladerdeeg. Snijd het katenspek in stukjes en bak dit in een droge koekenpan. Pel de uien en snijd deze in ringen. Pers de teentjes knoflook. Haal het katenspek uit de pan en schep het in een kom. Bak de uienringen met de knoflook. Verwijder de worteltjes van de raapstelen en bak hiervan driekwart mee met de ui en knoflook tot de raapsteeltjes wat zijn geslonken. Schep het dan bij het katenspek in de kom. Snijd de komijnekaas in blokjes. Meng alles met de eieren en de crème fraiche in een kom. Schep het mengsel in de vorm met bladerdeeg. Zet de vorm in de oven en bak de taart in ongeveer 40 minuten gaar. Verwijder van de over gebleven raapsteeltjes de worteltjes en garneer dit over de taart als deze gaar is. Serveer de hartige raapstelentaart in punten. Eet smakelijk.
Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!
© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap