Hartige taart met paarse peen

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 400 gram paarse peen
  • 2 eieren

Zelf toevoegen
  • 6 plakjes diepvries hartigetaartdeeg
  • 300 gram zachte geitenkaas
  • 2 eieren
  • 100 milliliter kookroom


Hartige taart met paarse peen van

Verwarm de oven voor op 200┬░C. Vet de taartvorm in en bestrooi met bloem. Bekleed de vorm met het deeg en snijd de randen net boven de rand van de vorm af. Zet de vorm afgedekt in de koelkast. Breng een pan water met zout aan de kook. Snijd of schaaf de paarse peen in lange plakken. Leg ze 1 minuut in het kokende water en spoel onder koud water af. Zet de paarse peen plakken rechtop in een spiraalvorm op het deeg. Begin aan de buitenkant tot de vorm naar het midden toe geheel gevuld is. Verkruimel de geitenkaas en verdeel de kaas tussen de peen. Klop de eieren los met de room, zout en versgemalen peper en giet dit geleidelijk over de groentespiraal. Bak de taart in de oven in circa 25 minuten gaar. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap