Heekfilet met wortelfriet en lente-ui

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 2 Heekfilets
  • stukje zeekraal
  • 1 grote bospeen (of 2 middelgrote)
  • grote hand sjalotjes

Zelf toevoegen
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
  • chilipoeder
  • knoflookpoeder
  • olie


Heekfilet met wortelfriet en lente-ui van

Zet twee pannen op het vuur. Snijd plakjes in vorm van friet van de bospeen, en snipper de sjalotjes. doe in beide pannen een beetje olie, en doe in de ene pan de ui en de heekfilet, en in de andere pan de wortel frietjes. Besprenkel wat peper en zout op de heekfilet en de wortels, voeg ook wat paprika, chili en knoflook poeder op de wortel frietjes (doe dit een beetje aan het einde anders verbranden de kruiden). Wanner de heekfilet van glazig naar doorzichtig begint te worden, draai je de vis om. Draai ook goed de wortels om en voeg een beetje olie extra toe als de pan droog begint te worden, en zorg dat de wortels niet verbranden. Wanner alles klaar is kan je het opdienen, top eventueel de vis af met een mooi stukje zeekraal.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap