Heekfilet met dillesaus

Hoofdgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 240 gram heekfilet
  • Verse dille

Zelf toevoegen
  • 50 ml cottage cheese
  • 125 ml crème fraiche
  • 50 karnemelk
  • Zeezout en versgemalen peper
  • Roomboter


Heekfilet met dillesaus van

Leg de heekfilets op een bord en strooi zout over de filets, laat dit 10 minuten intrekken. Dep de filets daarna droog en smeer de huidzijde van de vis royaal in met roomboter. Verhit in een koekenpan een klein beetje olijfolie en leg de filets op de huidzijde in de pan. Bak de filets tot de huid krokant is. Voeg nog een klontje roomboter toe en laat de boter smelten. Giet de gesmolten boter regelmatig over de heekfilets. Draai als laatste de filets even op de vleeszijde en bak deze kant nog 1 minuutje. Voor de saus: Meng de karnemelk met de crème fraiche en cottage cheese goed door elkaar, maak eventueel gebruik van een keukenmachine. Hak de dille fijn (hou 2 takjes ter garnering achter) en meng dit door het zuivel mengsel. Breng op smaak met vers gemalen peper en zeezout. Serveer de heekfilets met de dillesaus met bijvoorbeeld wilde rijst en een glas droge witte wijn. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap