Heekfilet met knoflook en sla (culinair)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 heekfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 krop lollo rosso sla

Zelf toevoegen
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • ½ citroen
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper


Heekfilet met knoflook en sla (culinair) van

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knoflook en snijd deze in plakjes. Rits de naaldjes van de rozemarijn. Meng de knoflook en de rozemarijn door de olijfolie en schep wat van dit mengel in een ovenschaal. Leg hierin de heekfilet en schep de rest van het oliemengsel over de vis. Breng het geheel op smaak met zeezout en gemalen zwarte peper. Zet de vis gedurende 10 minuten in de oven. Leg de heekfilet op een bord met en bedje van lollo rosso sla. Meng het overgebleven vocht uit de ovenschaal met het sap van een halve citroen. Gebruik dit als dressing over de sla en heekfilet. Lekker te combineren met een koud glas witte wijn. Smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap