Heerlijke romige bloemkoolsoep

Voorgerecht voor 4 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 bloemkool

Zelf toevoegen
  • Boter
  • Peper
  • Zout
  • Olie
  • Room


Heerlijke romige bloemkoolsoep van

Snijd van de bloemkool alles van de kern af en gooi de kern weg. Bewaar 1/5e van de bloemkool apart. Snijd de overige bloemkool in gelijke stukken. Zet de bloemkool op in een pan met water. Zorg dat de bloemkool net onder water staat. Voeg een aantal klonten boter erbij en zout tot het water zoutig proeft. Breng het aan de kook en laat zachtjes doorkoken tot je de bloemkool zonder moeite fijn kan prakken. Staaf het geheel in de pan helemaal fijn. Zodra het geheel fijn is voeg je er een flinke scheut room aan toe. Even aan de kook brengen en dan van het vuur halen. Proef of de soep hoog genoeg op smaak is en eventueel wat extra zout toevoegen. Snijd de bewaarde bloemkool in fijne roosjes. Verhit een bakpan met een flinke klont boter. Doe hier een klein scheutje olie bij zodat de boter niet snel aanbrandt. Gooi de roosjes bloemkool in de pan en bak tot ze beetgaar zijn


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap