Herfstige appeltaart (culinair)

Nagerecht voor 8 personen, 120 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 8 Wellant appels

Zelf toevoegen
  • 30 gram rozijnen
  • 30 gram gedroogde abrikozen
  • 300 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 200 gram boter op kamer temperatuur
  • 2 eetlepels ijskoud water
  • een snufje zout
  • 3 theelepels kaneel
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • 2 eetlepels custardpoeder
  • 60 gram paneermeel
  • 1 ei
  • 1 eigeel


Herfstige appeltaart (culinair) van

Voor het deeg: meng de bloem met 100 gram suiker. Snijd de boter in stukjes en meng het met het bloem, de koek- en speculaaskruiden, het ei, het water. Kneed het tot een soepel deeg. Leg het deeg in een schaal, dek het af met plastic folie en laat het een uur in de koelkast rusten. Schil in de tussentijd de appels en snijd deze in stukjes. Laat de rozijnen en de in stukjes gesneden abrikozen in heet water wellen. Meng de stukjes appel met de kaneel, 100 gram suiker, de custardpoeder en de uitgelekte rozijnen en abrikozen door elkaar. Verwarm de oven voor op 180┬░C. Bestrooi het aanrechtblad met wat bloem en rol 2/3 van het deeg uit tot een lap deeg met een doorsnede van ongeveer 30 cm. Bekleed een springvorm met een doorsnede van 24 cm. met het deeg. Verdeel het mengsel van appels met rozijnen en de abrikozen over het deeg. Rol de rest van het deeg uit en snijd hier repen van. Verdeel de repen over de springvorm (in ruitvorm). Bestrijk de repen met het eigeel en bak de herfstige appeltaart in ongeveer een uur goudbruin. Serveer de appeltaart als toetje met een bolletje vanille-ijs en/of een toef slagroom.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap