Hete bliksem (basis)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 kilo Frieslander aardappelen
  • 300 gram Rubens appels

Zelf toevoegen
  • 150 gram zure appels, bijvoorbeeld goudrenetten
  • 3 dl runderbouillon
  • 200 gram gerookte spek
  • Zout en zwarte pepe


Hete bliksem (basis) van

Schil de aardappelen en snijd ze in parten. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze ook in parten. Doe de aardappelen in een grote pan, leg daar de appelparten op en schenk de runderbouillon er bij. Zorg dat de aardappelen geheel in de bouillon liggen. Kook de aardappels en de appels in 25 minuten gaar. Giet na de kooktijd de aardappels en appels af en meng alles door elkaar. Het lekkerste is om het niet te stampen of te prakken maar om de stukken appel zoveel mogelijk heel te laten. Breng het geheel op smaak met zout en zwarte peper. Bak de spekreepjes of plakken op een hoog vuur. Serveer de hete bliksem met de reepjes spek er bovenop. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap