Hollands stoofpotje

Hoofdgerecht/bijgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 Paarse peen
  • Andijvie
  • 1 aardappel
  • 200 gram stoofblokjes

Zelf toevoegen
  • 1 rode ui
  • 350 ml groentebouillon
  • 4 el appelstroop
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 2 el tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 kaneelstokje
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper


Hollands stoofpotje van

Snijd de ui in ringen. Snijd de peen in plakken. Snijd de aardappel in kleine blokjes en snijd de andijvie in reepjes. Verwarm olie in een braadpan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de stoofblokjes toe en bak even mee. Voeg daarna de peen, aardappel en andijvie toe en bak dit voor ongeveer 3 minuten. Doe vervolgens de bouillon erbij samen met het kaneelstokje, rozemarijn, laurierblaadjes, kruidnagel en tijm. Breng het geheel aan de kook en laat vervolgens op laag vuur pruttelen voor ongeveer 25 minuten. Verkruimel de ontbijtkoek. Verwijder de grove kruiden en voeg de verkruimelde ontbijtkoek en de appelstroop toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2020 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap