Hollandse Erwtensoep

Hoofdgerecht voor 1 personen, 120 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 200 gram knolselderij
  • 1 zoeteaardappel
  • 2 saucijsjes
  • 1 prei
  • 150 gram bospeen

Zelf toevoegen
  • 250 gram spliterwten
  • 1 el zout
  • 1 ui
  • 1 gedroogde laurierblad
  • 20 gram bleekselderij


Hollandse Erwtensoep van

Voeg 1 liter water samen met de spliterwten, de saucijsjes en het zout in een grote pan. Breng het geheel aan de kook en wanneer het kookt kan het vuur lager gezet worden. Voeg zo'n 30 minuten het schuim van de pan weg. Schil ondertussen de knolselderij en snijd het in kleine blokjes, doe dit ook met de zoete aardappel en de winterpeen. Snipper vervolgens de uien, en snijd de prij in kleine ringen. Doe alles in de pan, en voeg ook het laurierblaadje toe. Laat de soep nu zo'n 1.5 uur zacht gaarkoken en roer de soep regelmatig. Wanner de spliterwten stuk gekookt zijn, is de soep klaar, verwijder alleen nog even het laurierblaadje.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap