Hutspot peen en uien (basis)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 600 gram aardappelen
  • 300 gram winterpeen
  • 300 gram ui
  • ½ kopje volle melk

Zelf toevoegen
  • ¼ liter bouillon (vlees)
  • 1-2 eetlepels boter
  • Peper en zout naar smaak


Hutspot peen en uien (basis) van

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes. Schrap de winterpeen schoon en snijd ook deze in blokjes. Schil de ui en snijd deze in stukjes. Verhit in een pan de bouillon en kook hierin de aardappelen en peen gaar in ongeveer 25 minuten. Voeg na 20 minuten kooktijd de ui toe. Breng alles opnieuw aan de kook tot de aardappelen gaar zijn, controleer of dit na 25 minuten het geval is, verleng eventueel de kooktijd. Giet de pan af en bewaar 1 kopje kookvocht, tenzij je melk toevoegt. Stamp de peen, aardappel en uien tot een hutspot. Hoe fijn je deze stampt is naar eigen smaak. Zet de pan terug op het vuur, meng de boter er door heen en voeg daarna de melk of het kookvocht toe. Let op dat het smeuïg wordt maar niet te nat. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Serveer de hutspot met een lekkere bal (vega)gehakt. Eet smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap