Indiase curry met aardappel en bloemkool

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • ┬Ż kleine bloemkool
  • 250 gram vastkokende aardappelen
  • 2 eieren

Zelf toevoegen
  • 2 el milde Indiase currypasta (bijvoorbeeld van Patak)
  • 2 tomaten, in stukjes
  • 20 ml kruidenbouillon
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 75 ml Griekse yoghurt


Indiase curry met aardappel en bloemkool van

Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de roosjes van de bloemkool. Halveer ze eventueel als ze te groot zijn. Snijd de tomaten in blokjes. Zet een hapjespan op het vuur en verwarm hierin de currypasta. Schep de bloemkoolroosjes, de aardappel en tomaat toe en bak het geheel 3 minuten. Voeg de bouillon toe en laat de curry met het deksel op de pan15-20 minuten zachtjes sudderen tot de aardappel en bloemkool gaar zijn. Kook in de tussentijd de eieren hard. Pel de eieren en halveer ze. Leg de eieren op de curry en warm het geheel nog even door. Zet een koekenpan op het vuur en rooster hierin de komijn tot deze geur afgeeft. Serveer de curry in een diepbord en serveer de yoghurt met komijn in een apart schaaltje er naast. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd in heel Nederland!

waddeneilanden uitgezonderd

© Streekmolen BV 2018 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Privacy statement · Sitemap