Indiase dahl met zoete aardappel

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 grote zoete aardappel
  • 2 el yoghurt

Zelf toevoegen
  • 1 ui
  • 1 duim stuk gember
  • 3 tl kerriepoeder
  • 70 gram tomatenpuree
  • 250 ml kokosmelk
  • 100 gram linzen
  • 200 gram spinazie
  • limoen
  • koriander
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout


Indiase dahl met zoete aardappel van

Snijd de ui en de gember fijn. Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes. Zet een pan op het vuur met wat olie, voeg hier de ui en de gember aan toe. Voeg na enkele minuten de kerriepoeder en de tomatenpuree toe en roer goed door. Schud vervolgens de kokosmelk goed door en bereid de 500 ml bouillon. Voeg de zoete aardappel, linzen, kokosmelk en de bouillon toe aan de dahl. Laat het geheel nu in zo’n 20 minuten gaarkoken. Voeg dan als laatste de spinazie toe en laat het slinken. Voeg nu als topping eventueel wat yoghurt met gehakte koriander en limoensap toe.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2019 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap