Indische dal met bloemkool en worteltjes

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 75 gram bospeen
  • 100 gram romanesco bloemkool

Zelf toevoegen
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 30 gram verse gember
  • 200 g gele linzen
  • 250 ml groentenbouillon
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel verse koriander
  • ┬Ż eetlepel citroensap


Indische dal met bloemkool en worteltjes van

Pel en snipper de ui. Pers het teentje knoflook. Snijd de gember fijn of rasp het. Zet een pan met een dikke bodem op het vuur en verhit hierin de olijfolie. Fruit hierin de ui en de knoflook en voeg de gember toe als de ui glazig ziet. Laat het geheel ongeveer 3 minuten bakken op een laag vuur. Voeg de linzen toe. Giet de bouillon er bij, leg het deksel op de pan en breng het aan de kook. Temper het vuur en laat het ongeveer 15 minuten sudderen. Snijd de peentjes in reepjes en de romanesco bloemkool in kleine roosjes. Voeg de peentjes en de bloemkool toe aan de bouillon en leg opnieuw het deksel op de pan. Laat het geheel 15 minuten sudderen tot de linzen zacht en de groenten gaar zijn. Breng het gerecht op smaak met wat zout en peper. Verdeel het gerecht over mooie kommen en garneer met wat fijngehakte koriander en sprenkel er wat citroensap over. Serveer het gerecht met witte rijst. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap