Indische maaltijdsalade (culinair)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • ½ krop lollo bionda sla
  • 4 aarappelen
  • 2 eieren

Zelf toevoegen
  • ½ komkommer
  • 5 gepofte kemirienoten
  • 2 theelepels sambal
  • 1 dl azijn
  • ½ eetlepel gula djawa (Javaanse vloeibare suiker) of 1 eetlepel bruine suiker


Indische maaltijdsalade (culinair) van

Schil de aardappelen, snijd ze in parten en kook ze met wat zout gaar. Snijd ze daarna in blokjes. Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in plakjes. Was de sla en verdeel de bladeren over de borden. Schil de komkommer en snijd deze in plakjes. Wrijf de sambal met de kemirienoten en de suiker tot een pasta. Fruit deze in een beetje olie en voeg dan de azijn toe. Laat het koken tot het kookpunt en zet dan het vuur uit. Meng de aardappelen met de komkommer en leg dit op de slabladeren. Verdeel de saus van de sambal, kemirienoten, suiker en azijn over de borden. Garneer het geheel met de plakjes hardgekookt ei. Selamat makan!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap