Indische maiskoekjes

Bijgerecht voor 1 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 2 maiskolven

Zelf toevoegen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 2 lente uitjes
  • 2 eieren
  • 2 el bloem
  • Olijfolie
  • Peper en zout


Indische maiskoekjes van

Zet een pan met water op het vuur en kook hierin de maiskolven in ongeveer 10 minuten gaar. Als ze klaar zijn, snijd dan de maiskorrels van de kolf af en prak ze met een vork. Pak een kom en doe hierin de bloem, korianderpoeder, komijnpoeder en kurkumapoeder. Klop ook de eieren hierin los en pers de knoflook uit. Mix alles tot een geheel. Voeg ook wat peper en zout toe. Snijd de ui en lente ui heel fijn. Meng dit ook door het beslag, samen met de geprakte maiskorrels. Verhit een dun laagje olie in een pan, maak kleine pannekoekjes van het mengsel en bak ze aan beide kanten bruin.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap