Ingemaakte meiraap met biet

Bijgerecht voor 2 personen, 15 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 400 gram meiraap
  • 1 choggia biet

Zelf toevoegen
  • 3 eetlepels grof zeezout
  • 500 ml witte azijn
  • 2 takjes salie
  • Glazen potten met deksel


Ingemaakte meiraap met biet van

Breng 500 ml water met zeezout aan de kook. Draai het vuur laag en laat het iets afkoelen, voeg dan de azijn toe. Schil in de tussentijd de meiraapjes en de biet. Snijd beide groenten in plakken. Was de salie en droog het met keukenpapier. Vul de gesteriliseerde glazen potten met de meiraap, biet en de kruiden. Schenk als de potten vol zitten het water/zout/azijnmengsel in de pot tot aan de rand van het schroefdeksel. Zet de potten een paar weken in het donker weg voordat je de ingemaakte meiraap met biet eet. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap