Italiaanse boerenkoolstamppotschotel

Hoofdgerecht voor 2 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 4 grote aardappelen
  • 400 gram boerenkool
  • Italiaanse kaas naar smaak

Zelf toevoegen
  • 4 tomaten
  • Olie
  • Peper en zout


Italiaanse boerenkoolstamppotschotel van

Snijd de aardappelen in vieren, en laat deze gaarkoken in een pan met water. Doe in een andere pan de boerenkool met een laagje water, en laat de boerenkool beetgaar koken. Snijd in de tussentijd dunne plakjes van de tomaat. Verwarm de oven voor op 200 graden. Wanneer de aardappelen gaar zijn kan de crème fraîche toegevoegd worden met de peper en zout. Stamp het geheel tot een gladde massa, en voeg daarna de boerenkool toe en meng het geheel goed. Pak een ovenschaal, vet deze in met wat olie en voeg wat van het boerenkool mengsel toe. Voeg dan een laagje tomaat toe, en weer wat van het boerenkoolmengsel, herhaal deze stap totdat de ingrediënten op zijn. Sprenkel wat Italiaanse kaas over de ovenschotel, en zet de schotel zo’n 10-15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is. Eetsmakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2019 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap