Kaastaart met ham en courgette

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 courgette
  • 1 ei
  • 150 gram achterham

Zelf toevoegen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram gruyère kaas
  • Zout en peper
  • 8 plakken bladerdeeg
  • 2 eetlepels dijonmosterd


Kaastaart met ham en courgette van

Verwarm de oven voor op 225°C. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien. Snijd het kontje en kroontje van de courgette en rasp de courgette op de meest grove stand. Verhit in een pan de olijfolie en bak hierin de courgette. Breng het op smaak met zout en peper. Schaaf de kaas in dunne plakken. Kluts het ei. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg hierop 4 plakken bladerdeeg. Leg de plakken tegen elkaar aan zodat je er één geheel van kunt maken (een rol bladerdeeg kan natuurlijk ook). Bestrijk de randen van het bladerdeeg met wat ei. Bestrijk het binnendeel van het bladerdeeg met de mosterd. Snijd de ham in stukjes en verdeel dit met de courgette over het bladerdeeg. Verdeel vervolgens de kaas over de courgette en ham. Snijd de andere 4 plakken bladerdeeg diagonaal in en leg deze plakken op de kaas. Druk de plakken op de randen tegen de onderste 4 plakken aan zodat er een gesloten geheel ontstaat. Bestrijk de bovenkant met de rest van het ei. Zet de kaastaart in de oven en bak het geheel in 15 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat de taart iets afkoelen voor het serveren. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap