Kabeljauw met spinazie, rozijnen en pijnboompitjes

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 200 gram kabeljauwfilets
  • 350 gram krieltjes
  • 300 gram verse spinazie, gewassen

Zelf toevoegen
  • 3 teentjes knoflook
  • 75 ml melk
  • 6 el olijfolie, extra vierge
  • 3 el rozijnen
  • 3 el pijnboompitjes
  • 1 citroen, gewassen


Kabeljauw met spinazie, rozijnen en pijnboompitjes van

Schil de krieltjes en pel de knoflook. Zet de krieltjes en knoflook met een laagje water en zout op en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook met deksel op de pan in 10-15 minuten gaar. Giet het vocht af en stamp de krieltjes met de knoflook tot een grove puree, voeg de melk en 3 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Breng een laagje water aan de kook, voeg de rozijnen toe en laat op het laagste vuur 5 minuten wellen. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin en neem ze uit de pan. Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie en bak de vis op de huid in 3 minuten goudbruin, draai de vis om en bak de andere kant 2 minuten. Doe de spinazie in een wok of grote pan op hoog vuur en laat de spinazie in enkele minuten slinken, breng op smaak met zout en peper. Zeef de rozijnen, roer ze door de spinazie en schep in een schaal. Strooi de pijnboompitjes erover, rasp of trek citroensliertjes van de schil en besprenkel met olijfolie. Serveer de gebakken kabeljauw op een bedje van aardappelknoflook puree met de gewokte spinazie.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap