Kabeljauw met zuurkool (culinair)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 240 gram kabeljauw
  • 500 gram aardappelen
  • 250 gram zuurkool
  • 1 appel

Zelf toevoegen
  • 2 eetlepels olijfolie of boter


Kabeljauw met zuurkool (culinair) van

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken, was ze goed schoon en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar. Kook ondertussen ook de zuurkool in een laagje water gedurende 5 minuten. Giet na 5 minuten de zuurkool af en bewaar één kopje kookvocht. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dikke plakken. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en stamp ze fijn. Maak de puree smeuïg met (een deel van) het kookvocht van de zuurkool. Schep de zuurkool door de aardappelpuree tot een stamppot. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Bestrooi de kabeljauw met wat zout en peper. Haal de kabeljauw door een beetje bloem en bak de vis in 6 minuten (3 minuten per kant) in de hete olijfolie. Verhit in een andere koekenpan de andere eetlepel olijfolie en bak hierin de plakken appel. Leg op een bord een hoeveelheid zuurkoolstamppot, leg hierop de gebakken plakken appel en daarop de kabeljauw. Smakelijk eten. Nb. in plaats van olijfolie kan ook boter gebruikt worden.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap