Kersenclafoutis

Nagerecht voor 2 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 250 gram kersen

Zelf toevoegen
  • 250 ml melk
  • 75 gram bloem
  • 3 eieren
  • 75 gram suiker
  • 1 mespunt zout


Kersenclafoutis van

Verwarm de oven voor op 190┬░C. Ontpit de kersen en verdeel ze over een quichevorm met een doorsnede van 24cm. Klop de melk met de eieren en de suiker tot een luchtig geheel. Voeg dan de bloem en het zout toe en meng dit goed door elkaar tot er een glad en luchtig beslag ontstaat. Schenk het beslag over de kersen. Zet de quichevorm in het midden van de oven en bak de kersenclafoutis in 40-45 minuten goudbruin en gaar. Serveer de clafoutis als taart bij de thee of als dessert. Smakelijk eten!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap