Kersenclafoutis

Nagerecht voor 2 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 250 gram kersen
  • 2 eieren

Zelf toevoegen
  • 250 ml melk
  • 50 gram bloem
  • 30 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • Snufje zout


Kersenclafoutis van

Verwarm de oven voor op 180┬░C. Neem een ovenschaal en vet de bodem hiervan in met boter. Verwijder de steeltjes van de kersen en verdeel ze over de bodem van de ovenschaal. Meng in een kom de bloem met het zout en 90 gram van de suiker. Voeg een voor een de eieren toe en meng dit met een mixer goed door elkaar. Schenk vervolgens de melk en de ongeklopte slagroom toe aan de kom. Mix alles tot een glad beslag en schenk het over de kersen. Zet de ovenschaal in de oven en bestrooi het met de overgebleven suiker. Bak de clafoutis af in 45 minuten. Je kunt de kersen clafoutis zowel warm als koud eten. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap