Kippendij in een marinade van karnemelk

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 240 gram kippendijen
  • 2 dl karnemelk

Zelf toevoegen
  • 3 lente uien
  • 3 zongedroogde tomaatjes
  • 1 eetlepel honing
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Snufje chilipoeder


Kippendij in een marinade van karnemelk van

Let op; de kippendijen moeten minimaal een uur marineren. Deze tijd is niet in de bereidingstijd meegenomen. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Snijd het witte deel van de lente uitjes in dunne ringetjes (bewaar de groene stengels) en meng dit met de tomaatjes, geperste knoflook, honing, paprikapoeder, chilipoeder en de olijfolie. Voeg vervolgens de karnemelk toe. Wrijf de kippendijen in met de marinade en zet het geheel minstens een uur in de koelkast om het in te laten trekken. Je kunt dit ook een avond van te voren doen. Verwarm de oven voor op 180┬░C. Leg de kippendijen in een ovenschaal. Schenk de marinade er bij. Bak de kippendijen in de oven gedurende 30 minuten. Snijd de groene stengels van de lente ui in stukjes van 3 centimeter. Snijd de puntpaprika in lange parten en leg de met de lente ui bij de kippendij in de ovenschaal en dak dit ongeveer 10 minuutjes mee. Serveer de kip en groenten met gebakken aardappels. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap