Kipsalade met zoetzure dressing

Hoofdgerecht voor 2 personen, 25 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • ½ krop andijvie
  • 2 kipfilets
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 sneetjes brood

Zelf toevoegen
  • ½ bosje bieslook
  • ½ sinaasappel
  • ½ eetlepel grove mosterd
  • ½ eetlepel wijnazijn
  • 1 teentje knoflook
  • ½ mango
  • 2 lente uitjes
  • Zout en peper


Kipsalade met zoetzure dressing van

Pers het sap van de sinaasappel uit en doe dit in een steelpannetje. Verwarm het sinaasappelsap en laat het op een laag vuurtje tot de helft indikken. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen. Meng het afgekoelde sap met de mosterd en de wijnazijn. Voeg al roerend de helft van de olijfolie toe. Hak de bieslook fijn en voeg het toe aan het sinaasappelsap. Breng het op smaak met zout en peper. Rooster de sneetjes brood in een broodrooster en wrijf het brood in met een gehalveerd teentje knoflook. Snijd het brood daarna in kleine blokjes (croutons). Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de croutons goudbruin. Snijd de andijvie en reepjes, wat het grondig en laat het goed uitlekken. Snijd de lente uitjes in ringetjes. Snijd de kipfilet in reepjes. Zet een koekenpan op het vuur, verhit hierin de boter en bak hierin de kipfiletreepjes. Schil de mango en snijd deze in plakjes. Verdeel de uitgelekte andijvie over de borden en leg de kipfilet en de mango op de andijvie. Verdeel de lente ui en de croutons over het gerecht en besprenkel het geheel met de zoetzure sinaasappeldressing. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2018 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Privacy statement · Sitemap