Klassieke pasta bolognese

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 bospeen
  • 1 groene paprika

Zelf toevoegen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • Handje roosmarijn
  • Blikje tomatenpurree
  • 50 ml rode wijn
  • 75 gram zongedroogde tomaatjes
  • 5 tomaten
  • 200 gram spaghetti
  • Olijfolie


Klassieke pasta bolognese van

Snijd de knoflook en ui fijn. Hak de roosmarijn. Verhit een pan met olie op het vuur. Bak hierin de ui, knoflook en roosmarijn. Voeg na 2 minuten het gehakt toe. Roer goed door en snijd ondertussen de bospeen en groene paprika in stukjes. Doe ook dit in de pan en roer even door. Voeg vervolgens de rode wijn toe. Snijd ondertussen de tomaten in stukjes. Doe de zongedroogde tomaatjes samen met het blikje tomaten purree en de tomatenstukjes in een blender of food processor en mix tot een gladde saus. Voeg eventueel wat water toe. Voeg de saus bij de groente in de pan en laat nog even pruttelen. Zet een pan met water op het vuur en kook hierin de spaghetti. Serveer de saus bovenop de spaghetti en top eventueel af met geraspte kaas.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap