Hoofdgerecht voor 2 personen, 20 min
Bereid de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika’s in dunne reepjes. Zet een koekenpan op het vuur en verhit hierin 1 eetlepel olijfolie. Bak de reepjes paprika, zorg dat ze wel wat knapperig blijven. Was de komkommer. Snijd de komkommer in de lengte door, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes, ter grootte van de paprika. Pel de rode ui en snijd hiervan halve ringen. Meng de overgebleven olijfolie met het citroensap, het geperste teentje knoflook, het komijnpoeder en paprikapoeder door elkaar tot een dressing. Als de linzen klaar zijn, laat ze niet te lang doorkoken, giet ze dan af. Spoel de linzen met koud water na en laat ze goed uitlekken. Meng alle ingrediënten door elkaar tot een salade. Serveer de salade lauwwarm bijvoorbeeld bij de barbecue. Eet smakelijk.
Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!
© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap