Kleurrijke paprika-linzensalade

Hoofdgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • ½ rode paprika
  • ½ groene paprika

Zelf toevoegen
  • 100 gram linzen
  • ½ komkommer
  • ½ rode ui
  • 300 ml olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ¼ theelepel paprika poeder


Kleurrijke paprika-linzensalade van

Bereid de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika’s in dunne reepjes. Zet een koekenpan op het vuur en verhit hierin 1 eetlepel olijfolie. Bak de reepjes paprika, zorg dat ze wel wat knapperig blijven. Was de komkommer. Snijd de komkommer in de lengte door, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes, ter grootte van de paprika. Pel de rode ui en snijd hiervan halve ringen. Meng de overgebleven olijfolie met het citroensap, het geperste teentje knoflook, het komijnpoeder en paprikapoeder door elkaar tot een dressing. Als de linzen klaar zijn, laat ze niet te lang doorkoken, giet ze dan af. Spoel de linzen met koud water na en laat ze goed uitlekken. Meng alle ingrediënten door elkaar tot een salade. Serveer de salade lauwwarm bijvoorbeeld bij de barbecue. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap