Knapperige andijvie met sinaasappel en croûtons (basis)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 stronk andijvie
  • 2 dikke sneeën brood

Zelf toevoegen
  • ½ bosje waterkers
  • 1 sinaasappel
  • 4 eetlepels olijfolie (dressing)
  • Olijfolie (om in te bakken)
  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • ½ theelepel suiker
  • Zout en versgemalen peper


Knapperige andijvie met sinaasappel en croûtons (basis) van

Scheur de bladeren van de andijvie en van de waterkers, was de bladeren onder ruim water en droog ze daarna met een schone theedoek. Snijd de schil en het wit van de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in stukjes. Bewaar het sap dat vrijkomt bij het snijden. Bak het brood in 7 minuten af in de oven. Snijd 2 dikke sneeën van het brood, verwijder de korstjes en snijd het brood in dobbelsteentjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de brooddobbelsteentjes in de olijfolie tot ze aan alle kanten goudbruin zijn. Haal de croûtons uit de olie en laat ze afkoelen op een dubbel stuk keukenpapier en bestrooi ze met wat zout. Klop het overgebleven sinaasappelsap in een kommetje met de olijfolie, witte wijnazijn, suiker, peper en zout tot een dressing. Verdeel de andijvie met waterkers over de borden, schenk hierover de dressing. Verdeel vlak voor het opdienen de croûtons over de salade. Deze herfstsalade smaakt goed bij een vleesgerecht met eend of wild.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap