Knolselderij met gekarameliseerde witlof

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 250 gram knolselderij
  • 200 gram witlof

Zelf toevoegen
  • 50 gram ontbijtspek
  • ½ eetlepel bruine basterdsuiker
  • ½ bakje bieslook


Knolselderij met gekarameliseerde witlof van

Zet een koekenpan op het vuur en bak hierin het ontbijtspek knapperig. Neem het uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Schil de knolselderij en snijd er plakken van en snijd e plakken vervolgens in repen. Bak de knolselderij in de koekenpan met het overgebleven spekvet. Voeg eventueel wat olijfolie toe. Bak de knolselderij in 15 minuten goudbruin en gaar. Schep het regelmatig aan om een gelijkmatige garing te krijgen. Bestrooi het met wat zout en peper. Snijd de kontjes van de witlof en snijd het lof in de lengte in kwarten. Verwijder de harde kern. Meng wat olijfolie met de basterdsuiker en bestrijk de witlof hiermee. Verhit een koekenpan en bak de witlof 10 minuten zodat het gaat karameliseren. Keer het regelmatig om aanbranden te voorkomen. Doe de knolselderij en de witlof in een schaal, verkruimel het gebakken spek boven de groenten en garneer het geheel met de fijngehakte bieslook. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap