Knolselderij-crème soep

Hoofdgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 250 gram knolselderij

Zelf toevoegen
  • 1 ui
  • 1 eetlepel boter
  • 2,5 dl groentebouillon
  • 4 dl melk
  • Zeezout
  • Versgemalen peper
  • Snufje nootmuskaat


Knolselderij-crème soep van

Schil de knolselderij en snijd de knol in stukken. Pel en snipper de ui. Zet een kookpan op het vuur en smelt hierin de boter. Fruit de ui in de boter en voeg de knolselderij toe. Blus de groenten af met de bouillon. Breng het geheel aan de kook en laat het op een laag vuur 10 minuten koken. Voeg de melk toe en pureer het geheel tot de gewenste gladheid. Breng de soep verder op smaak met zeezout, versgemalen peper en wat nootmuskaat. Serveer de soep met een dikke plak brood uit de Streekmolenkrat van deze week. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd in heel Nederland!

waddeneilanden uitgezonderd

© Streekmolen BV 2018 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Privacy statement · Sitemap