Knolselderij-kastanje soep met puperkers

Hoofdgerecht Of Lunch voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • Perperkers
  • 1 snee brood

Zelf toevoegen
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 uien
  • Halve knolselderij
  • 1 bakje voorgekookte kastanjes
  • 250 gram champignons
  • peper en zout
  • Knoflookpoeder
  • Olijfolie


Knolselderij-kastanje soep met puperkers van

Pel en snipper de ui en schil de knolselderij. Snijd vervolgens in blokjes. Snijd ook de kastanjes klein en de champignons in plakjes. Breng 600 ml water aan de kook en los 1 blokje groentebouillon hierin op. Verhit een pan op het vuur met een olie en fruit hierin de ui. Voeg daarna de champignons, de kastanjes, en knolselderij toe. Roer even goed door en voeg daarna de bouillon toe en breng aan de kook. Laat dit 20 minuutjes op laag vuur doorkoken. Verwijder ondertussen de korstjes van het sneetje brood en snijd het brood in blokjes. Doe een flinke scheut olie in een koekenpan en bak hierin de blokjes brood met peper, zout en knoflookpoeder. Mix de soep met een staafmixer en garneer met de croutons en perperkers.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap