Knolselderij-kruidenstamppot met stoofvlees

Hoofdgerecht voor 2 personen, 60 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 300 gram stoofvlees
  • 300 gram knolselderij
  • 200 gram zoete aardappelen

Zelf toevoegen
  • 1 eetlepel boter
  • 25 ml crème fraîche
  • ½ bosje peterselie
  • ½ bosje bladselderij
  • 1 bosje lente ui (of bosui)
  • ½ theelepel bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 125 ml runderbouillon
  • 125 ml rode wijn
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels


Knolselderij-kruidenstamppot met stoofvlees van

Snijd het vlees in dobbelsteentjes en bestrooi met zout, peper en bloem. Pel en snipper de ui. Verhit in een braadpan de olie en schroei hierin het vlees dicht. Neem het vlees uit de pan en leg het even apart. Doe de ui in de pan en fruit deze. Schep het vlees terug in de pan en voeg de bouillon en wijn toe. Breng het aan de kook en draai het vuur dan laag en laat het vlees zachtjes 5 minuten koken. Voeg dan de laurier en kruidnagel toe. Leg het deksel op de pan en laat het vlees 2,5 uur garen. Haal dan het deksel van de pan en laat de jus inkoken. Snijd in de tussentijd de aardappelen en knolselderij in blokjes en kook het in water met wat zout gaar in 20 minuten. Giet het water af en laat het goed uitlekken. Schep het terug in de pan en voeg de boter en crème fraîche toe. Stamp het geheel tot een grove puree en breng het op smaak met peper. Hak de kruiden en de bosui / lente ui grof en schep het vlak voor het serveren door de hete puree. Serveer de stamppot met het stoofvlees met mosterd en zilveruitjes. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap