Knolselderijpuree met roodlof

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • ½ knolselderij
  • 1 grote aardappel
  • 3 stronkjes roodlof

Zelf toevoegen
  • 350 ml volle melk
  • 10 gram roomboter
  • ½ eetlepel suiker
  • 75 ml crème fraîche
  • Wat tijmblaadjes


Knolselderijpuree met roodlof van

Snijd de knolselderij in dikke plakken, snijd daarna de schil eraf en snijd de plakken in blokjes. Schil en was de aardappel en snijd deze in stukjes. Zet een kookpan met de melk en wat zout op het vuur en kook hierin de blokjes knolselderij en aardappel in 20 minuten gaar. Snijd de roodlof in de lengte door en verwijder de harde kern. Verwarm ondertussen de boter met de suiker en de tijmblaadjes in een braadpan en bak daarin de roodlof op laag vuur aan beide kanten bruin. Breng het verder op smaak met zout en peper. Giet de knolselderij en de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met versgemalen peper. Verdeel de puree over de borden en leg de gebakken witlof erop. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap