Knolselderijsoep (basis)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 knolselderij
  • 1 brood

Zelf toevoegen
  • 2 (rode) uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1½ liter kruidenbouillon


Knolselderijsoep (basis) van

Schil de ui en de knoflook en snijd ze in kleine stukjes. Schil de knolselderij en snijd ook deze in kleine stukken. Zet een soeppan op het vuur, verhit wat olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg vervolgens de knolselderij toe en bak het geheel ongeveer 10 minuten. Voeg 1½ liter bouillon toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen. Als de groenten zacht zijn pureer dan de groenten tot een soep. Voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer op een koude herfstavond de soep met een afgebakken brood uit de Streekkrat. Eet smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap