Knolvenkel met aardappelen en kipfilet

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 knolvenkel
  • 1 kipfilet
  • 4 grote aardappelen

Zelf toevoegen
  • 300 ml melk
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 takjes tijm
  • peper en zout


Knolvenkel met aardappelen en kipfilet van

Snijd het kontje van de venkel en verwijder het eventuele loof. Bewaar het loof om te garneren. Snijd de venkel vervolgens in dunne plakjes. Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Zet een grote koekenpan of kookpan met een dikke bodem op het vuur en verhit hierin wat olijfolie. Voeg de venkel toe en bak het op 2 minuten op een hoog vuur. Voeg de blaadjes van de venkel toe en schep het door de venkel. Schenk de melk er bij en breng het zachtjes aan de kook. Als de melk kookt, zet dan het vuur lager en laat het 20 minuten zachtjes doorpruttelen. Bak in de tussentijd de kipfilet aan met wat zout en peper en voeg dit toe aan de venkel. Meng het geheel goed door elkaar. Schep de venkel uit de pan en meng de Parmezaanse kaas door de melk en laat de kaas smelten. Om de saus wat in te dikken kun je wat maïzena of bloem toevoegen. Breng het verder op smaak met wat vers gemalen peper. Schep de venkel met de kip op de borden en verdeel de saus er over. Garneer het geheel met het fijngesneden loof. Serveer het gerecht met een gekookte aardappel. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap