Knolvenkel Risotto

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1teen knoflook
  • 1 venkelknol
  • 75 gram geitenfeta

Zelf toevoegen
  • Olie
  • 150 gram risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 citroen
  • wat verse peterselie


Knolvenkel Risotto van

Snijd de knoflook en peterselie fijn. Snijd de venkelknollen in dunne plakken en verbrokkel de geitenfeta. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de helft van de knoflook totdat het glazig wordt. Voeg de rijst toe en bak 3 minuten mee tot de korrels ook glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot die is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en ga zo door totdat de rijst gaar is. Dit zal ongeveer 20 minuten duren. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de venkel met de rest van de knoflook op middelhoog vuur. Rasp de schil van de biologische citroen. Meng de venkel, de geitenfeta en de helft van de ricotta erdoor. Pers de citroen uit. Breng de risotto op smaak met de rasp en het sap van de citroen. Meng de peterselie erdoor en breng op smaak met peper. Schep als laatste derest van de ricotta eroverheen en brokkel wat extra geitenfeta eroverheen.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap