Koolraap Hasselback (culinair)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 1 grote koolraap (of 2 kleine)
  • 1 witte ui

Zelf toevoegen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Snufje zeezout


Koolraap Hasselback (culinair) van

Verwarm de oven voor op 200┬░C. Verwijder het loof en snijd het worteltje van de koolraap zodat de koolraap op de platte kant kan staan. Schil de witte ui en snijd er ringen van. Pers de teentjes knoflook. Leg de koolraap op een snijplank en leg aan beide zijden een pollepel. Snijd de koolraap in dunne plakjes tot op de steel van de pollepel. De koolraap wordt dus niet helemaal in plakjes gesneden, maar blijft aan de onderkant aan elkaar zitten. Vul de inkepingen met knoflook en de witte ui-ringen. Zet de koolraap op een stuk aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie en zeezout. Vouw het aluminiumfolie dicht en bak de pakketjes gedurende 40 minuten in de oven. Verwijder na 30 minuten de aluminiumfolie en bak de buitenkant van de koolraap goudbruin in de laatste 10 minuten. Serveer de koolraap Hasselback met bijvoorbeeld een gebakken aardappel.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap