Koolraappuree met ui (culinair)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 400 gram koolraap
  • 1 aardappel
  • 1 witte ui

Zelf toevoegen
  • 4 eetlepel boter
  • 2 dl water
  • 1 laurierblaadje
  • Een snufje witte peper
  • Wat zeezout
  • Een snufje nootmuskaat


Koolraappuree met ui (culinair) van

Schil de koolraap en de aardappel. Snijd beide in blokjes. Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en fruit hierin de koolraap en aardappel, blus het af met water en voeg het laurierblaadje toe. Laat het geheel 15 minuten op matig vuur stoven. Verwijder het laurierblaadje en pureer het groenten- en aardappelmengsel. Voeg de nootmuskaat, peper en zout toe. Schep er 2 eetlepels boter doorheen. Schil de ui en snijd deze in ringen. Verhit opnieuw een eetlepel boter in een pan en bak de uienringen hierin goudbruin. Verdeel de uienringen over de puree voor het serveren. Eet smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap