Koolrabi met spinazie-roomsaus

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 250 gram aardappelen
  • 250 gram koolrabi

Zelf toevoegen
  • 150 gram spinazie
  • ½ ui
  • 25 gram boter
  • ½ bosje peterselie
  • 1 dl slagroom
  • Zout en peper


Koolrabi met spinazie-roomsaus van

Schil en was de aardappelen. Snijd er vervolgens dunne plakjes van. Schil de koolrabi, snijd er kwarten van en snijd er vervolgens plakken van. Zet een pan met water en wat zout op het vuur en kook hierin ongeveer 20 minuten de koolrabi en aardappelplakjes. Was de spinazie grondig, laat het uitlekken en snijd de blaadjes in reepjes. Pel en snipper de ui. Verhit in een grote koekenpan of wok wat boter en fruit hierin de ui. Voeg als de ui glazig ziet, de spinazie toe en laat deze slinken. Laat het geheel 5 minuten zachtjes smoren. Hak in de tussentijd de peterselie fijn en voeg deze met de ongeklopte slagroom toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat het op een zacht vuurtje iets inkoken. Breng het naar wens op smaak met zout en peper. Als de aardappelen en koolrabi gaar zijn, giet dan het water af en verdeel het over de borden. Schenk wat spinazie-roomsaus over het geheel en garneer met een takje peterselie. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap