Koolrolletjes (culinair)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 1 Chinese kool
  • Aardappelen

Zelf toevoegen
  • 200 gram rundergehakt of vega-gehakt
  • 50 gram kaas
  • 50 gram katenspek (1 dikke plak) of vega-spekblokjes
  • Gehaktkruiden


Koolrolletjes (culinair) van

Verwarm de oven voor op 160┬░C Snijd de bladeren van de Chinese kool los van het kontje, blancheer ze ongeveer 3 minuten in gekookt water met wat zout. De bladeren worden dan zachter en beter te verwerken in dit recept. Laat ze daarna uitlekken. Meng het (vega-)gehakt met de kruiden. Snijd de kaas in kleine blokjes, doe het zelfde met de katenspek (snijd de vega-spekblokjes kleiner als deze aan de grote kant zijn). Meng ook de blokjes kaas en spek door het gehakt. Maak van het gehakt rolletjes. Snijd de dikke nerf uit de Chinese kool, zo worden de koolbladeren rolbaar. Leg in een koolblad een rolletje gehakt, rol het gehakt in de kool en zet het vast met een cocktailprikker. Leg de koolrolletjes in een ovenschaal, zet de schaal in de oven en bak de koolrolletjes in 25-30 minuten gaar. De randjes van de kool mogen best iets kleuren, maar let op dat je ze niet laat verbranden. Serveer de koolrolletjes met gebakken aardappelen. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap