Korianderstoofpot (culinair)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 60 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 350 gram stoofvlees
  • 1 witte ui

Zelf toevoegen
  • 1 eetlepel bloem
  • 1½ eetlepel korianderzaad
  • 250 ml rode wijn
  • 150 ml kippenbouillon
  • Olijfolie
  • 1 theelepel suiker
  • Zout en peper


Korianderstoofpot (culinair) van

Snijd het stoofvlees in dobbelsteentjes van 2 cm. Plet het korianderzaad in een vijzel. Meng het stoofvlees met zout, peper en het geplette korianderzaad in een kom. Dek de kom af en zet het gedurende een nacht in de koelkast. Meng de andere dag het gemarineerde vlees met een eetlepel bloem. Verhit in een braadpan wat olijfolie en bak hierin het stoofvlees. Schil en snipper de ui. Haal het stoofvlees uit de pan en schenk opnieuw een scheut olijfolie in de pan. Fruit hierin de ui en voeg als de ui glazig ziet, het vlees weer toe. Voeg de wijn, de kippenbouillon en een theelepel suiker toe. Breng het op smaak met zout en peper en laat het vlees gedurende een uur op een laag vuur sudderen. Haal het vlees uit de pan en laat het vocht in 3-5 minuten op een hoog vuur inkoken tot een saus. Serveer het stoofvlees met gekookte rijst. Schep direct voor het serveren een lepel van de saus over het vlees. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap